Gör om läsrummet

Hur du läser böcker är oväsentligt. De har förmåga att trolla bort omgivningen och ta dig till en annan värld. Oavsett om du avnjuter den fysiska boken, läser på paddan eller lyssnar i dina hörlurar. Däremot kan ett rum tillägnat läsning förhöja intrycken, ge dig möjlighet till fördjupning utan störande inslag. Å andra sidan består ett läsrum idag oftast av en fåtölj, golvlampa och några bokhyllor. Varken mer eller mindre.

Skapa en oas

Innan du sätter igång med att göra om ditt läsrum, fundera på vilken funktion rummet ska ha. Vad är det för oas du vill skapa? Kanske uppmuntra ditt barn eller barnbarn att börja läsa? Vill du möjligtvis sitta svalt och i mörker? Eller ljust och i värme. Alltså känn efter och låt dig inspireras, när du utforma ditt rum. Ditt skapande blir roligt och enkelt och det finns mycket inredning och tips att tillgå. En saccosäck till ditt barn, en fotpall till dig eller en fläkt i taket.

Lustfylld läshörna

Nu kan du skapa en lustfylld läshörna som passar både dig och nära och kära. Dessutom satsa på bra möbler, riktad belysning och rätt temperatur.